Jdi na obsah Jdi na menu

Lehni, Zůstaň

16. 7. 2012

Dobré ráno :) Snad jste se pěkně vyspali a teď už jsem si pro vás připravila dva lehké postupy na základní povely. Tak tady jsou:

Lehni:

Vezmeme si pamlsek, psa posadíme před sebe. Ruku s pamlskem dáme před něj tak, aby na něj nedosáhnul hlavou a musel si lehnout. Pokud jste to udělali správně, pes by si vám měl lehnout, při tom vy řeknete "Lehni!" a dáte psovi pamlsek. Pokud si nechce lhenout, zatlačíme na místo mezi lopatkami, tma má pes nerv a musí si lehnout. Můj pes se to naučil v 18 měsících za necelou hodinu, teď to umí moc dobře i bez pamlsku.

Zůstaň:

Pes musí zůstat sedět (nebo ležet) celou dobu, dokud mu neřeknete povel "Volno". Pozor- z tohoto povelu se NIKDY nepřivolává :)

Psovi dáte povel Sedni nebo Lehni, poté natáhnete ruku (tak jako to vidíte na obrázku dole) a psovi důrazně řeknete "Zůstaň". Odstoupíte o jeden krok, pokud pes zůstal, je to správně běžte k němu ještě jednou mu povel zopakujte a dejte mu pamlsek. Pes nebude vědět o co se jedná, proto většinou zůstane na místě. Vzdálenost prodlužujte, u štěňat zvolte vždy radši kratší vzdálenost, nejsou většinou (logicky) tolik trpělivá.

Pokud toto psovi jde, tak se k němu zkuste otočit zády a jít trochu dál, pak zkuste jít do jiného pokoje a postupně cvik dělat pro psa těžší. Z vlastní zkušenosti vím, že tento postup funguje. Pes mi zůstane poměrně dlouho všude.

123.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snad jsem vám pomohla a svého psa jste naučili tyto povely bez problému. Pokud byste nějaký měli, pište do komentářů nebo na můj e-mail pejskarka197@seznam.cz :)) V příštím článku už trochu složitější povely. Zatím ahoj,

                                                                                 Vaše Pejskařka :)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

HenryMum23453 - נערות ליווי

18. 6. 2022 8:38

"May I simply just say what a comfort to uncover someone who truly understands what they are talking about online. You actually understand how to bring an issue to light and make it important. More people ought to look at this and understand this side of the story. It's surprising you aren't more popular given that you surely have the gift."
https://israily-lover-stuc.ml/news/morseoconbio

נערות ליווי - Nice post

8. 5. 2022 6:42

"I want to to thank you for this fantastic read!! I certainly loved every bit of it. I have you bookmarked to look at new things you postÖ"
https://hanoiwiki.com/index.php/Th%C3%A0nh_vi%C3%AAn:JeannetteSweatt